2013-04-25

Snö i spåret och tråkiga besked

Provade på att springa 5 km i Rocklundaspåret idag då det sett skapligt ut. Det visade sig att i skuggpartierna på andra kilometern så låg snön kvar. Här har man pumpat ut konstsnö tidigt i vintras och den snön verkar hålla sig bättre än den naturliga. Det är nämligen bara i själva spåret som det nu ligger 10-15 cm snö kvar - runt om i skogen är det snöfritt. Fick springa en del vid sidan av där det var torrt nog, annars blev det avvägt balanserande på sladdrigt ojämnt snötäcke - fotledsövning.

Som tur var blev det bättre från tredje kilometern och runt. Jag passade på att ta ett extra varv på i 3 km spåret ... det finns en genväg på 5 km spåret som skär bort just det där snöiga partiet. :-)

Fick tråkiga besked idag. Min svåger som just flyttat från Norge till Sverige och som nyligen gifte sig men sin norska, har just fått konstaterat cancer ... igen. För sju år sedan gick han igenom en omfattande behandling i Norge som satte stopp för hans hockeykarriär där. En sådan där cancer, ett osteosarkom, som sitter på benen i kroppen. Den drabbar i huvudsak barn och ungdomar. Han fick operera bort övre delen av lårbenet och mycket av muskulaturen i höft och lår samt genomgå långvarig och kraftig cellgiftsbehandling.

Som alltid när sådant här händer så känns det så orättvist. Det är väl inte rättvist att någon ska få cancer alls, men när det drabbar någon för andra gången och då man efter 7 år just börjat tro att man är frisk...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar