2013-07-10

Semesterlunk

Lugnt och skönt här i sommarstugan. Vädret kunde ha varit bättre, men inget "ont" som inte har något gott med sig. Vad är väl skönare än att krypa upp i soffan med en bok när det regnar?

Var iväg med pojkarna i förrgår och fiskade vid en tjärn, Stentjärn, som ligger 5 minuter bort med bilen. Där finns det lite ädelfisk inplanterat, men inget som nappade. Det är faktiskt helt dött i vattnen här omkring, inte en fisk. Inte ens i mjärdarna vi lägger ut få vi fisk. Kollade i Abu Garcias huggkalender och ser att det varit en period med dåligt fiske enligt prognos. Men vi får i alla fall komma ut och njuta lite av naturen.

Skrämde bort några renar som låg och vilade vid tjärnen.
Stentjärn - välordnat med grillplats, toalett, ved m.m.
Även anpassat för handikappade med ramper
Det är riktigt gott om bär i också. Hjortron lyser vackert överallt, hittade flera mogna bär runt tjärnen och det är inte ofta jag plockar mogna hjortron och äter direkt. Även blåbär är det gott om.

Hjortron som väntar på att mogna
Bilstrulet fortsätter. Igår satt jag på telefon med försäkringsbolaget, assistanskåren och Volvoverkstaden i Sollefteå. Bärgaren lämnade bilen på en semesterstängd verkstad i Kramfors. :-(

Idag ska bilen i alla fall flyttas - det krävdes lite övertalade för så gör man inte. Men eftersom de till sist kunde erkänna att det var fel att lämna bilen på semesterstängd verkstad, även om den enligt instruktionerna är närmast, så gick de i alla fall med på att flytta bilen. Så förhoppningsvis kommer den till Volvoverkstaden i Sollefteå under dagen. Men eftersom nästan 3 arbetsdagar då förlöpt så lär det nu inte finnas någon som helst chans finnas att den är klar när vi ska åka hemåt.

Igår tog vi en gemensam (lunkar-)löprunda hela familjen. Även denna gång mötte vi renar på vår runda - de går och betar här i området. Det var mycket stånk och stön från pojkarna som bara slappat senaste veckorna. Men de erkände efteråt att det kändes ganska bra. (De vågade väl inget annat?!)

Idag skänker jag också svågern många tankar. Han ligger för operation idag för nu ta bort högerbenet och bli kvitt den där cancern som återkommit och som jag skrivit om i några inlägg tidigare.

Vi planerar att låna mina föräldrars husbil ett par, tre dagar och åka till Pite havsbad eller Byske. Möjligen svänger vi förbi storforsen i Pite älv också. Det verkar ju bli fint väder nu framöver några dagar.... hoppas att prognoserna håller i sig. Inte för att vi lider så mycket av halvdant väder, men det är skönt med lite sol och värme. Vi får ju i och för sig antagligen en del av den varan när vi flyger till Nice v 30-31.


4 kommentarer:

  1. Sommar i Västerbotten... blir lätt nostalgisk. Och vansinnig sugen på hjortron!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjortron är grymt gott. Sommar i Västerbotten är alla tiders! (Lite väl kallt och regnigt i just nu dock!)

      Radera