2013-01-26

Avistning och tidsomställning

Landade bara lite försenad på Arlanda igår efter lunch. Förseningen berodde på att markpersonalen på flygplatsen i München gillar att köra sina vintermaskiner. Nu när de fått lite kyla och det är snöflister i luften så är det en imponerande aktivitet ute på landningsbanan. De kör runt med plogbilar, snöborstar och avisningsmaskiner på ett sätt som man aldrig ser på Arlanda.

Liksom på vägen till Mumbai innan vi lämnade Frankfurt så blev vi fast i avisning denna gång också. Vi lämnade terminalen på utsatt tid och sedan innan vi fick lyfta så skulle de bada planet i avisningsmedel. Jag är ju på inget sätt någon specialist på området, men jag tycker de verkar gå rätt rejält till överdrift. När vi lämnade Arlanda på väg till Frankfurt i söndags så var det SAS som flög på sträckan. Då när vi lämnade Arlanda så gjorde vi det med frost på vingarna - ingen avisning då inte. I tyskland har de till synes inte något sämre väder och de står och nöter på planen med mängder av avisningsmedel i 40-50 minuter. Det känns helt galet.

Jag tror helt enkelt att i huvudsak två saker påverkar tyskarnas "hysteriska" snö och isbekämpning. 1) Nöjet att få använda alla dyra fina maskiner 2) att skapa en känsla av trygghet. :-)

Igår kväll vid 9-tiden lyckades jag inte hålla ögonen öppna längre - tror jag somnade innan huvudet landade på kudden. Som väntat vaknade jag vid 3-tiden på natten, den tid som jag klev upp i Indien. Lyckade somna om till 6-tiden och låg och vände mig en halvtimme sedan var det bara att gå upp. Får se hur länge jag håller mig vaken ikväll. Kan ju ta ett par dagar med tidsomställningen.

Någon träning har det inte blivit sedan de där 5 km på löpbandet. Imorgon ska jag hinna med lite löpning i alla fall. Dagen idag har gått till diverse praktiska göromål som att tvätta kläder, betala räkningar och handla ... samt umgås med familjen i största allmänhet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar