2013-01-21

500 meter tempo

Det är alltid lika spännande att resa - man vet aldrig vad som händer. Dagens resa Stockholm - Mumbai via Frankfurt blev så där spännande. Det såg väldigt lovande ut i början då allt gick bra till Arlanda och i säkerhetskontrollerna var det nästan öde. Men därefter vände det. Bäst som man står och väntar på att de ska öppna boarding för planet kl 9.00 till Frankfurt så kommer det där budskapet ... man börjar ana oråd ... "Det är trafikproblem i Frankfurt. Snö och underkylt regn med stora förseningar som följd.". Ajdå. "Boardingen kommer att påbörjas tidigast kl 10.".

Nu är ju inte boarding det samma som starttid och det visade sig att vi inte kom iväg förrän 10.40 från Arlanda. Inflygning mot Frankfurt och landade. Jodå, 20 minuter till nästa flight 13.10, det kan gå! Stillastående.. vad händer? "Kaptenen här. Vi måste vänta på följebil. All radioutrusning slutade fungera när vi gick ner för landning.". Va?

Tog inte mer än ett par minuter så dyker den där följebilen upp och vi får oss en lång sightseeing tur runt hela flygplatsen känns det som. Parkerar sedan mitt ute i ingenstans. Vi ska bussas till terminalen!!!

Får redan på att våran flight är flyttad till 13.15. Fem minuter extra... hoppet tänds!

In i bussarna, bort till terminal och här kommer dagens tempopass - 500 meter terminallöp till gaten. Vi kommer faktiskt fram precis före 13.15 andfådda som få. Tur att man bara reser med handbagage, incheckat bagage hade inte lyckats hänga på i det tempot.

Efter den där löpningen så kom vi med planet, men så klart kommer vi inte iväg på utsatt tid. Planet är fullt, men det är kö för flygen att lämna Frankfurt. Vi lyfter inte förrän 14.40 ungefär, efter en avisningsprocedur som måste ha tagit 50 minuter av väntetiden. Jag har aldrig sett ett flygplan så "skumbadat" i avisningsmedel någon gång. Det lustiga var att efter avisningen så frös det fast en massa is på fönstren som inte var där innan. Märkligt.

Jag ska inte klaga då allt ändå gick bra och jag nu är framme på hotellet. Klockan är redan halv fem på morgonen så jag borde verkligen sova nu.

1 kommentar:

  1. Såg på fejjan att J. skrev att han hade löptränat. Nu förstår jag! :)

    SvaraRadera