2012-02-25

Skador...

Vad göra när man inte kan springa? "Kanske dags att börja blogga!", tänkte jag.

Funderingarna på att blogga har jag gått med under en tid nu och detta kanske är ett lika bra tillfälle som något annat. Tiden finns ju i alla fall då uteblivet långpass nu på helgen frigjort en del timmar.

Det är klart att man skulle kunna börja en blogg med ett roligare inlägg och innehåll. Nu är det som det är och jag har (troligen) dragit på mig min första riktiga skada - överansträngd hälsena.

Någon form av blessyrer får man ju dras med när man tränar (har jag lärt mig). Jag har ändå fått vara ganska hel fram till nu även om jag har haft ont lite här och där efter träning - inga känningar som inte gått över med några dagars vila. Nu känner jag att min hälsena antagligen kommer kräva mer än 1 veckas rehab ... antagligen flera.

Var hos massör i tisdags och fick vaden masserad och hälsenan stretchad samt tejpad med kinesiotejp. Nu slipper jag i alla fall halta när jag går. Ont gör det fortfarande då jag belastar hälsenan.

Rehab?!
Fick tips om "Back On Track" som ska kunna göra underverk och beställde ett par strumpor. Tyget är keramiskt och ska tydligen reflektera tillbaka värmen så att blodflödet förbättras och snabbar upp läkandet.

Nu har jag haft dessa strumpor på mig konstant i två dygn och jag kan faktiskt inte säga att jag märker någon speciell skillnad alls. Effekten ska enligt instruktion vara så påtaglig att man helst bara ska använda strumporna  max 4 timmar åt gången de första 2-3 dagarna så att kroppen hinner anpassa sig. Förvisso står också att man ska använda produkten 10-20 dagar innan man utvärderar effekten. Jag är skeptisk, men fortsätter använda strumporna.

Den enda vägen framåt nu som jag ser det är excentrisk träning. Tidigare när jag känt av hälsenan har det varit tvåhäv och excentrisk stretch/träning av vaden och hälsenan som hjälpt. Skillnaden denna gång är att det gör fördjävligt ont med dessa övningar, men överallt där jag läser så står det att man inte ska vara rädd för detta utan bara härda ut ... det blir bättre.

Har haft svårt att hitta något att göra tvåhäv på här hemma. Vi bor i enplansvilla och saknar alltså trappor. Lösningen är det som syns på bilden, ett snabbt hemsnickeri. :-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar